Home » Articole Recente » S-a dus să-şi ia băutură. Când s-a întors, satul lui fusese ras de pe faţa pământului. Era SINGUR

S-a dus să-şi ia băutură. Când s-a întors, satul lui fusese ras de pe faţa pământului. Era SINGUR

S-a dus să-şi ia băutură. Când s-a întors, satul lui fusese ras de pe faţa pământului. Era SINGUR

Născut în 1875, în Martinica, Ludger Sylbaris lucra cu ziua în oraşul Saint-Pierre. Acolo îşi făcuse deja o reputaţie de beţiv şi scandalagiu. Ba mai mult, nu o singură dată fusese şi condamnat pentru faptele sale.

Pe 7 mai 1902, s-a dus în oraş să-şi ia de băut. Devenise un obicei. Seara s-a încheiat cu o ceartă provocată de el… Şi chiar a bătut un om. Incidentul s-a terminat la Poliţie. Pentru a-i da o lecţie, poliţiştii l-au pus singur într-o celulă care era parţial sub pământ. Nu ave nici măcar o ferestră, lumina intra printr-o crăpătură făcută în uşă.

În ziua următoare, vulcanul Pelée, aflat în vecinătatea oraşului, a erupt. Semnele dezastrului ce avea să vină erau vizibile de mai bine de o săptămână, aşa că mulţi locuitori au plecat din timp din zona de câmpie şi s-au adăpostit în oraş. Mare greşeală!

Când vulcanul a erupt, aproximativ 40.000 de oameni au murit. Dacă nu şi-au găsit moartea sub dărâmături, au pierit din cauza căldurii sau a flăcărilor.

La patru zile de la erupţie, una din echipele care căutau eventuali supravieţuitori a auzit strigătele de ajutor ale bărbatului.

În ciuda temperaturii extrem de mari care i-a cauzat arsuri grave pe corp, acesta a supravieţuit. A povestit apoi că s-a salvat după ce a urinat pe haine şi le-a băgat sub uşă, pentru a domoli arşiţa.

Sylbaris şi-a câştigat renumele ca fiind singurul supravieţuitor al dezastrului.

Preluare realitatea.net

CIteste si ...

NATO trimite în România Forţa de Reacţie Rapidă

 Mai multe ţări din NATO au fost solicitate să desfăşoare în regim de urgenţă trupe …